Jouni Rönkkö Portfolio Finnbits.com

Harrastukset

Harrastuksia olla pitää, eikös joo. Niitäpä onkin kertynyt aikamoisesti.

Vanhin harrastukseni on pienoismallit, kaikille 70-luvulla syntyneille pojanviikareille tutut koottavat. pienoismallit 320Tosin enään valmiita malleja räjäytetä kiinareilla taivaan tuuliin vaan säilytetään nätisti lasivitriinissä. Pienoismallit ovat suhteellisen halpa harrastus, mutta kuten kaikkiin intohimoihin, myös siihen saa kulumaan satoja euroja. Nopeimmillaan mallin saa valmiiksi viikonlopussa, mutta joihinkin taas menee kymmeniä tai jopa satoja työtunteja.

Suosikkimittakaavani on 1/48 ja aiheena suomalaiset lentokoneet vuosilta 1930-1945, mutta myös eksoottisemmat aiheet kiinnostavat.

 

 

 

Rakkain harrastukseni on puutyöt. Olenkin tehnyt kaikennäköistä puusta, aina huonekaluista puulusikoihin. puusta 320Ei liene mikään yllätys, ettei talostani löydy ensimmäistäkään Ikean lastulevyhirvitystä. Olen myös entisöinyt vanhoja huonekaluja yrittäen oppia samalla vanhoja työtapoja. Luomukseni syntyvätkin ihan käsityökaluilla, ainoat koneet käytössäni ovat pöytäsirkkeli ja vannesaha.  

 

 

 

Erilaisia koristemaalauksia ja peltikylttejä on tullut myös maalailtua.  Työvälineinä siveltimeet, kynäruisku ja spraymaalit aina tilanteen mukaan.

peltikyltit 320koristemaalauksia vw logo valolla 320

 

Kaikennäköinen nikkarointi mitä erilaisimista aiheista kiinnostaa myös. On tullut tehtyä tietokoneiden koteloita, rakennettua tyhjästä panssarinyrkin replika tai pystykorva-kiväärin puuosan ympärille loppuosat ja niin edelleen.

panssarinyrkki 320pystykorva 320

 

 

 

 

 

 

Toiset tekee mitä osaavat, minä mitä haluan!